MARÄNGTÅRTA
Ingredienser
Maräng
4 äggvitor
2½ dl socker
5 dl vårgårdaris (ris puffar)
Chokladkräm
1 dl mjölk
2 msk mjöl
2 msk kakao
2 äggulor
50 g margarin
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 äggvitor
2½ dl socker
5 dl vårgårdaris (ris puffar)
Chokladkräm
1 dl mjölk
2 msk mjöl
2 msk kakao
2 äggulor
50 g margarin
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
|
Gör så här
Gärna varmluftsugn!
150 C°
Maräng
Vispa äggvitor till ett hårt skum. Blanda i socker och vispa lite till. Häll i rispuffarna.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna och grädde i 30-40 minuter, beroende på om du vill ha en något segare maräng eller hårdare.
Gärna varmluftsugn!
Chokladkrämen
Blanda mjölk, sikta ner mjöl, kakao och häll i gulor i en kastrull och rör tills krämen tjocknar. Låt svalna något och rör i margarin, florsocker och vaniljsocker.
Vispa vispgrädden!
Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen. Lägg över andra halvan av marängen på!
150 C°
Maräng
Vispa äggvitor till ett hårt skum. Blanda i socker och vispa lite till. Häll i rispuffarna.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna och grädde i 30-40 minuter, beroende på om du vill ha en något segare maräng eller hårdare.
Gärna varmluftsugn!
Chokladkrämen
Blanda mjölk, sikta ner mjöl, kakao och häll i gulor i en kastrull och rör tills krämen tjocknar. Låt svalna något och rör i margarin, florsocker och vaniljsocker.
Vispa vispgrädden!
Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen. Lägg över andra halvan av marängen på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar